"Tesla" ubrzava pripreme "elektromobila za narod"

ML

Taj automobil, koji bi koštao oko 25 hiljada dolara, počeo bi da se proizvodi početkom iduće godine u "Teslinoj" fabrici u Šangaju
(ilustracija, "Teslin" pogon Giga fekčori u Šangaju)

Automobilska kompanija "Tesla" Ilona Maska (Elon Musk) ubrzala je pripreme da početkom iduće godine počne proizvodnju "narodnog elektromobila", tojest pristupačnog po ceni. To su, prema serveru TeslaRati, otkrili interni dokumenti iz „Tesline“ šangajske fabrike "Giga fekčeri (Factory)".

Taj auto bi koštao oko 25 hiljada dolara koliko, inače, stoji klasičan automobil (niže) srednje klase. A za njega se perspektiva vidi najpre u rastućoj prodaji "Tesle" u Kini, a potom i u svetu. U najskupljoj varijanti cena bi bila oko 30 hiljada dolara. Dizajn auta je zasad stroga tajna.

Ovaj novi elektromobil proizilazi iz modela 3 "Tesle", a certifikaciju treba da dobije u martu. Naziv modela, za koji već postoji ogromno interesovanje, još nije utvrđen.

Ukoliko proizvodnja ovog modela započne zaista početkom 2022, biće to znatno ubrzanje u odnosu na ranije planove. Mask, inače, poznat po optimizmu, govorio je pre pola godine o 2023. kao godini kada bi počela proizvodnja ovog modela. Kina, njeno ogromno tržište, ali i proizvodni ambijent očito ubrzvaju realizaciju ovakvih prelomnih projekata.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...