"PEŽO" I "RENO" MASOVNO OTPUŠTAJU

Nataša Jokić

Talas gneva i protesta medju radnicima i sindikatima automobilske industrije u Francuskoj; pogodjeni i pogoni u Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj i Španiji.

Dve fabrike automobila Reno u Francuskoj, u mestima Ivelin kod Pariza i Due na severu zemlje, od juče su privremeno zatvorene, a radnici su na prinudnom odmoru. Iduće nedelje isto čeka i zaposlene u četiri fabrike Renoa u departmanima Lorena i Sen Maritime. Svi radnici će biti na plaćenom odmoru, osim onih iz fabrike u mestu Sanduvil, koji su na prinudnom odmoru bili već prošle nedelje i sada su postali otpušteni "tehnološki višak". "Reno" je najavio socijalni plan za oko dve hiljade zaposlenih u evropskim fabrikama od čega njih 900 u Francuskoj. Pod raznim uslovima bez posla će u fabrikama u Francuskoj ostati oko četiri hilljade ljudi, od čega njih hiljadu u fabrici u Sanduvilu.

Ništa bolje stanje nije u fabrikama “Pežo-Sitroen” gde je najavljen pad proizvodnje za oko 30 odsto. Gotovo svi evropski pogoni "Pežoa" obustaviće rad u periodu od oktobra do decembra tokom dva do 16 dana, saopštila je uprava. Radnici "Pežoa" u Miluzu u Alzasu biće na prinudnom odmoru 10 dana, dok je 13 dana predvidjeno za zaposlene u fabrici u Sošou, 16 dana u fabrici u Orden-Savelnor na severu zemlje. U Renu jedan deo fabrike biće tokom 8 dana na prinudnom odmoru, a drugi dva dana.


Fabrika kompanije Pežo u Trnavi (foto: New York Times)

Iste mere predvidjene su i za fabrike u drugim delovima Evrope: u Španiji tokom 15 dana na prinudnom odmoru biće radnici "Pežoa" u Madridu, 12 dana u Vogou. U Trnavi u Slovačkoj, druga smena neće raditi petkom, a fabrika će biti zatvrena tokom dva dana u decembru. Proizvodnja će biti obustavljena tokom dva dana u Bursi u Turskoj i Novom Mestu u Sloveniji. Deset neradnih dana predvidjeno je za zaposlene u "Pežoovoj" fabrici u Valjadolidu u Španiji.

Ova privremena zatvaranja fabrika izazvala su talas gneva i protesta medju radnicima i sindikatima koji su demonstrirali ovog vikenda. "Deset godina je 'Pežo-Sitroen' donosio dobit. Sada kada su se profiti smanjili, cenu treba da plate zaposleni", izjavio je Žan Pjer Mersie, predstavnik sindikata CGT.

Sindikati "Renoa" ističu da "sadašnji rezultati prodaje Renoa nisu katastrofalni". Radnici su revoltirani kada vide da država ima novca da pomogne bankama koje su zbog svoje nedogovornosti dospele u katastrofalnu situaciju, ali ne okleva da žrtvuje radnike automobilske industrije i njihove plate i radna mesta. "Duboko osećanje nepravde - eto šta osećamo", rekao je jedan od lidera sindikata.

Celokupna automobilska industrija žestoko je uzdrmana opštom finansijskom i ekonomskom krizom jer je potražnja za novim automobilima smanjena i zato što je sve manje povoljnih kredita za njihovu kupovinu. Dva od tri kupca automobila do sada su kupovali na kredit. Manje kupljenih vozila znači više vozila na parkinzima u fabrici ili u koncesionim prodavnicama što povlači velike troškove za proizvodjače. Zbog toga im je jefitinije da pošalju radnike na plaćeni prinudni odmor.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...