Proizvodnja automobila u Nemačkoj pašće ove godine na nivo od 1974.

M.L.

Može se očekivati zatvaranje oko 100 hiljada radnih mesta u ovoj, jednoj od najznačajnijih nemačkih industrijskih grana
(ilustracija, proizvodnja nemačkog Folksvagena u pogonu u Cvikauu)

Proizvodnja automobila u Nemačkoj pašće ove godine za 26 posto, tojest na 3,4 miliona vozila što je nivou produkcije od 1974, tojest od pre 46 godina. Ovu prognozu poznatog nemačkog stručnjaka za auto-industriju Ferdinanda Dudenhofera  (Dudenhoffer) objavila je danas nemačka agencija DPA. U prognozi se upozorava naročito na pretnju masovnog otpuštanja radnika u ovoj grani.

Prema Dudenhoferu, može se očekivati zatvaranje oko 100 hiljada radnih mesta u ovoj, jednoj od najznačajnijih nemačkih industrijskih grana.

Nemačka vlada je već najavila sniženje PDV-a na 16 posto (sada iznosi 19 posto) od 1. jula do kraja ove godine. Ta mera koštaće državu oko 20 milijardi evra.

U periodu od januara do maja ove godine nemačke fanrike proizvele su ukupno oko 1,2 miliona automobila tj za 44 posto manje nego u istom periodu lane. Proizvodnja automobila i komponenti automobila zapošljavala je u ovoj, najvećoj ekonomiji u EU, pre izbijanja korona-krize oko 830 hiljada ljudi.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...