Fabrike "Folksvagena" i "Škode" postupno obnavljaju proizvodnju

M.L.

VW je u međuvremenu izmenio svoje proizvodne šeme u koje je ubacio dodatne higijenske postupke. Na primer, zaposleni mere sebi temperaturu i oblače radna odela u svojim kućama, pre odlaska na posao
(ilustracija, pogled na fabriku VW u Volsburgu, donja Saksonija, Nemačka)

Najveća svetska industrija automobila "Folksvagen" (VW) počela je jutros, kako javlja nemačka agencija DPA, da obnavlja proizvodnju u svojoj fabrici u Volfsburgu, inače najvećoj automobilskoj fabrici na svetu, prekinutu usled korona-krize. U tome je sledi i češka kompanija "Škoda", koja posluje u njenom sastavu – obnovila je jutros rad u svim svojim pogonima u Češkoj.

Jutros je u fabrici u Volsfburgu počelo ponovo da radi oko osam hiljada radnika koji najpre treba da se naviknu na nova higijenska pravila, zavedena zbog korona-krize. Tokom ove sedmice prozvodiće se sa 10 do 15 posto kapaciteta, a u narednih 15-20 dana bi trebalo da se dostigne 40 posto.

"Ponovni rad najveće svetske fabrike automobila, posle višenedeljnog prekida, važan je simobol za zaposlene, kooperante i prodavce, kao i za nemačku i evropsku ekononomiju", istakao je ovim povodom jedan od šefova VW Tostman (Tostmann).

VW je u međuvremenu izmenio svoje proizvodne šeme u koje je ubacio dodatne higijenske postupke. Na primer, zaposleni mere sebi temperaturu i oblače radna odela u svojim kućama, pre odlaska na posao, kako bi se izbeglo masovno okupljanje u fabričkoj garderobi. Na podu u hali je zapisano upozorenje da se između radnika ima održavati distanca od 1,5 metara. Radnici sada imaju znatno više vremena za dezinfekciju alata, mašina i prostora. 

U sličnim uslovima i sa sličnim pravilama danas je obnovljena proizvodnja u fabrikama "Škode" u Češkoj – Mladoj Boleslav, Vrhlabi (Vrchlaba) i Kvasini, u dvema, umesto tri standarne radne smene.

U fabrici u Kvasinama nedostaje zasad nekoliko hiljada radnika, s boravištem u susednoj Poljskoj, jer je granica između ove dve zemlje zatvorena posle izbijanja epidemije, kao i većina drugih granica u Evropi.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...