Bezosu korona kriza pomaže u daljem bogaćenju

M.L.

Drugo mesto u rang-listi milijardera drži i dalje Bil Gejts, osnivač softver kompanije Makrosoft a na trećem mestu, nalazi se Francuz Bernar Arno, šef i vlasnik kompanije LMH
(ilustacija Džef Bezos)

Imovina osnivača i šefa američke internet trgovine Amazon, inače, najbogatijeg čoveka na svetu, Džefa (Jeff) Bezosa povećala se od početka ove godine za skoro 24 milijarde dolara. To proističe iz podataka koje dnevno aktuelizuje agencija Blumberg.

Naime, akcije ove kompanije, u kojoj Bezos ima najveći, odnosno 11-procentni udeo, porasle su u od početka ove godine za skoro 24 posto, što znači da se imovina Bezosa povećala za 23,6 milijarde dolara i da sada vredi 138 milijardi dolara. To Bezos ima da zahvali povećanom interesu u vreme koronakrize za kupovinu preko interneta.

Drugo mesto u rang-listi milijardera drži i dalje Bil Gejts (Bill Gates), osnivač softver kompanije Makrosoft, iako se od početka godine njegova imovina smanjila za 8,4 milijarde dolara i sada vredi 105 milijardi dolara.

Na trećem mestu, s dosta manjim bogatstvom od ove dvojice, nalazi se Francuz Bernar Arno, (Bernard Arnaud, šef i vlasnik kompanije LMH, koja truguje luksuznom robom. Njegova imovina se od početka godine smanjila za 28 milijarde dolara i sada iznosi 77,3 milijarde dolara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...