Nemačka će zbog koronavirusa podržati ekonomiju sa 0,5 biliona evra

M. L.

Vlada razmatra i da se neke firme podržave, odnosno da država u njima preuzme većinski udeo kapitala
(Berlin, 13.03.2020 - televizijski toranj pod mračnim oblacima u glavnom gradu Nemačke, koja je od petka odlučila da zatvori škole kao meru predostrožnosti od širenja korona virusa)

Nemačka vlada će podržati ekonomiju svoje zemlje sa 500 milijardi evra u nastojanju da se minimalizuju štete od širenja novog koronavirusa, saopštio je ministar finansija Olaf Šolc (Scholz).

Državna banka KfW je već spremna da bez ikakvog ograničenja daje kredite firmama kojima će se davatiti i poreske olakšice, kao i olakšice u otplati kredita. 

Vlada, kako prenosi nemačka agencija DPA, razmatra i eventualne potrebe da se neke firme podržave odnosno da država u njima preuzme većinski udeo kapitala.

Šolc najavljuje da vlada s pomoći privredi neće oklevati, a nastojaće i da spreči sve eventualne spekulacije koje bi koristile krizu zbog koronavirusa.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...