Erbienbi dogovorila plaćanje boravišnih taksi s Vilnusom

M.L.

Kompanija je potpisala ugovore sa više od 400 gradova i regiona o automatskom ubiranju lokalnih taksi
(ilustracija, sedište kompanije u San Francisku, Kalifornija)

Od početka ovog meseca Erbienbi ubira lokalnu turističku boravišnu taksu u litvanskom glavnom gradu Vilnusu. To je prvo mesto u srednjoj i istočnoj Evropi u kome se to automatski uz plaćanje računa.

Obračunata taksa automatski se šalje u blagajnu grada. Na taj način se sprečava izbegavanje plaćanja ove dažbine koju, inače, plaća svaki prijavljeni turista.

Radi se o ogromnim sumama jer se preko Erbienbia iznajmljuje sve više praznih stanova i soba u gradovima širom Evrope. Erbienbi je lane i ove godine potpisala ugovore sa više od 400 gradova i regiona o automatskom ubiranju lokalnih taksi. Dosad je na ovaj način ubrano preko dve milijarde evra za lokalne boravišne takse.

U Beogradu, barem za početak, takođe bi odmah trebalo inicirati da se na ovaj način reši plaćanje boravišne takse za turiste koji iznamljuju stanove preko Erbienbi-a.

Airbnb, Inc. (izgovara se Erbienbi) je platforma na internetu za organizovanje ili nudenje smeštaja, pre svega u domaćinstavima. Kompanija sa sedištem u San Francisku, Kalifornija, ne poseduje nijedan spisak nekretnina, niti organizuje događaje; deluje kao broker i prima provizije od svake rezervacije.

Kompanija je nastala kada su njeni osnivači (cimeri) 2007. stavili vazdušni dušek u svoju dnevnu sobu, pretvorivši deo svog stana u smeštaj sa doručkom, kako bi nadoknadili visoke troškove zakupa u San Francisku. Airbnb je skraćena verzija originalnog imena, AirBedandBreakfast.com. (Erbienbi – Vazdušni dušek i doručak).


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...