Sve više nemačkih fabrika prelazi na "kurcarbajt" - recesija sve bliža

M.L.

Iako je radno vreme skraćeno, plate se ne smanjuju, dotira ih država... U pitanju su, pre svega, preduzeća zavisna od izvoza
(Radnica firme Trevira na poslu u Gubenu u Brandenburgu: Kompanija je već početkom avgusta ove godine privremeno registrovala kraće radno vreme za deo zaposlenih (arhivska fotografija iz 2005. godine)

Sve veći broj nemačkih fabrika prelazi na skraćeno radno vreme, takozvani kurcarbajt (kurzarbeit), utvrdio je poznati nemački institut Ifo. Prema njegovom istraživanju, čije rezultate prenosi ekonomski dnevnik Handesblat, udeo firmi koje praktikuju kurcarbajt povećao se od junskih 3,8 posto na sadašnjih 5,5 posto što pokazuje da recesija ima sve jači uticaj na tržište rada.

Takvo stanje poslednji put je registrovano 2012-2013. godine kada je zbog posledica velike finansijske krize 2009. oko 100 hiljada ljudi u prerađivačkom sektoru nemačke industrije radilo sa skraćenim radnim vremenom. Režim "kurcarbajt" u praksi podrazumeva da radnici rade po skraćenom radnom vremenu ali da im razliku do punih plata nadoknađuje država, a poslodavac se obavezuje da neće nikog otpustiti.

Prema pomenutom istraživanju, sada 12,8 posto preduzeća navode kako razmišljaju o tome da u naredna tri meseca uvedu skraćeno radnom vreme. U junu je bilo 8,5 posto takvih firmi.

Situacija je pogoršana, pre svega, u fabrikama, zavisnim od izvoza sa sve nesigurnijim perspektivama zbog trgovinskog sukoba SAD i Kine i neizvesnosti oko bregzita.

Nemačka ekonomija bi se u trećem tj tekućem kvartalu ove godine veoma lako mogla naći u recesiji. U drugom kvartalu rast bruto društvenog produkta je već pao na 0,1 posto, a recesija se definiše kao pad bar u dva uzastopna kvartala.

Prema istrživanju IFO, kurcarbajt se sada praktikuje u sedam industrijskih grana. Najviše je pogođena tekstilna industrija u kojoj je ovu meru uvelo 20 posto preduzeća, potom dolazi industrija električnih aparata i uređaja (11 posto). U ovom režimu već radi sedam posto firmi u građevinarstvu, koliko i u auto-industriji.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...