Nova fabrika Folksvagena najverovatnije u Srbiji

M. L.

U toj fabrici, kako piše češki informativni sajt euro.cz, proizvodiće se modeli Škode „karok“ i SEAT-a „ateca“
(ilustracija, Škoda "karok")

Češka industrija automobila Škoda, koja se poslednjih desetak godina najbrže razvijala od svih delova koncerna Folksvagen (VW-Volkswagen), kako piše češki informativni portal euro.cz, mogla bi da proda znatno više automobila nego što ima proizvodnih kapaciteta. To se tiče posebno novog SUV modela „karok“ (Karoq) za koji se prave liste čekanja kupaca.

Zbog toga se užurbano, ali istovremeno veoma pažljivo, traži lokacija na kojoj bi se prizvodio ovaj model Škode i uz njega, takodje, SUV model „ateca“ SEAT-a, španske divizije Folksvagena. Portal euro.cz poziva se, s ovim u vezi, na britanski "Autocar" prema kome su u igri četiri lokacije u istočnoj Evropi, dok Automotiv njus jurop (Automotive News Europe) precizira da je glavni favorit za lokaciju Srbija.

seat-ATECA

SEAT "ateca"

Celokupna nova produkcija „karoka“ biće u toj novoj fabrici, dok će se u upražnjenim kapacitetima u češkim Kvasinama, od 2023, proizvoditi model Folksvagena „pasat“ (Passat). Kako se procenjuje, lane se moglo prodati još najmanje 100 hiljada ovih auta čije su najjevtnije verzije bizu granice od 20 hiljada evra. 

SEAT „ateca“ spada, takođe, u kategoriju SUV modela, a najjevtinije verzija je, isto, nešto ispod 20 hiljada evra.

Škoda je lane proizvela u svojim pogonima u Češkoj, Slovačkoj, Ukrajini, Alžiru, Kazahstanu i Indiji ukupno nešto preko 1,2 miliona automobila a mogla bi, kako se tvrdi, da proda blizu dva miliona.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...