Iz Vijetnama naručeno preko 100 boinga

M. L.

Dve vijetnamske avio-kompanije platiće ove letelice skoro 16 milijardi dolara
(Hanoj, 26.02.2019 - američki predsednik Donald Tramp doputovao je u Vijetnam gde će učestvovati na drugom samitu sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom (Kim Jong Un) u Hanoju)

Američki proizvođač aviona Boing saopštio je danas, kako prenosi AFP, da je s dve vijetnamske avio-kompanije potpisao ugovor o isporuci preko 100 letilica ukupne vrednosti od skoro 16 milijardi dolara. Potpsivanju ugovora prisustvovali su američki predsednik  Donald Tamp i vijetnamski predsednik Ngujen Phu Trong.

boeing 737 „maks“

Boing 737 „maks“ (Max), vijetnamskom prevozniku ovakvih letelica biće isporučeno 80 komada 

Tramp u Vijetnamu danas treba da se sastane sa severnokorejskim predsednikom Kim Čong-Unom. Uoči ovog susreta američki gost je upadljivo hvalio Vijetnam i preporučivao ga kao uzor u ekonomskom razvoju za Severnu Koreju.

boeing-787-9-klm-s

Boeing 787-9 "drimlajner"

Kompanija Bambo ervejs (Bamboo Airways) kupiće od Boinga desetak aviona 787-9 „drimlajner“ (Dreamliner) u vrednosti od skoro tri milijarde dolara. Mnogo je veća narudžbina kompanije Vietdžet (VietJet) – sto letilica 737 „maks“ (Max) u vrednosti od 12,7 milijarde dolara. Od toga je 20 aviona tipa „maks 8“, kao i 80 „maks 10“. Na ovaj način Vietdžet postaće največi azijski vlasnik letilica „maks 10“.

Povećane narudžbine putničkih aviona iz Vijetnama su, kako zaključuje AFP, u vezi sa brzim ekonomskim rastom ove zemlje i celog regiona jugoistične Azije, povećanih primanja stanovništva i porasle tražnje za avionskim prevozom.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...