"Istorijski uspeh" štrajka u fabrici Audi u Mađarskoj

M. L.

Sindikat fabrike motora u Đeru izdejstvovao povećanje plata za 18 posto, pozivajući se na prekomerne razlike plata u pogonima iste kompanije u Nemačkoj i Mađarskoj
(foro, Štrajk radnika fabnrike Audi u Đeru, 29. januar 2019.)

Krajem prošle sedmice sindikat radnika u mađarskoj fabrici Audi motora u Đeru postigao je uspeh koji mnogi, u Mađarskoj i okolnim zemljama-novim članicama EU, smatraju istorijskim. Posle više od mesec dana prekida rada, poslodavci su ustuknuli i prihvatili traženo povećanja plata od 18 posto, koje je među najvišim u novijoj istoriji sindikalizma u srednjoj Evropi.

audi-djer-

Fabrika Audi motora u Đeru počela je sa radom 1993. i danas zapošljava više od 12.000 radnika

Trijumf 13 hiljada zaposlenih Mađara, čije su plate konačno počele da se osetno približavaju onima koje imaju njihove nemačke kolege u fabrici Audija u Ingolštatu, znači, istovremeno, glavobolje za upravu u nemačkoj centrali Audija – preračunavaju se gubici koje je zbog manjka motora imala cela kompanija. Kad se to preračuna i potvrdi se da su ti gubici znatno veći od troškova za pokrivanje povišica za mađarske radnike (koji imaju najmanje dva puta niže plate nego njihove kolege u Nemačkoj), onda će to zaista biti istorijski uspeh koji će konačno omogućiti da se njihove plate približe nemačkim. A upravo je to bio i glavni zahtev mađarskih štrajkača.

audi-djer-motori-

Proizvodnja motora u fabrici Audi u Đeru

U fabrici u Đeru, jednom od najvećih evropskih proizvođača automobilskih motora, dnevno se proizvede oko devet hiljada motora. Zbog manjka motora fabrika u Ingolštatu je morala da nekoliko dana zaustavi montažne trake.

Ovim povodom londonski Fajnenšel tajms (FT – Financial Times) ukazuje na veliku zavisnost nemačke auto-industrije od radne snage u zemljama Srednje Evrope (Mađarske, Češke, Slovačke, Poljske). No, ta zavisnost je obostrana – fabrika u Đeru učestvuje sa skoro desetinom u ukupnom mađarskom izvozu i učestvuje sa oko 1,4 posto u mađarskom bruto društvenom proizvodu (BDP).

"Činjenica da su sindikati imali uspeh s gotovo svim svojim zahtevima ukazuje koliko su nemački automobilski koncerni ranjivi zbog svojih lanaca kooperanata u zemljama srednje i istočne Evrope", potvrdio je FT-u Milan Nic iz Nemačkog instituta za spoljnu politiku.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...