Najprodavanija i ove godine - Tojota korola

M. L.

Ovaj model automobila dominira u prodaji neprestano od 2004. godine
(foto, Tojota korola 2018.)

Najbolje prodavan model automobila ove godine jeste, kao i lane, Tojota korola (Toyota Corola) – saopštio je internet server Focus2move koji prati prodaju automobila u više od 150 zemalja sveta. Korola je do kraja septembra prodato preko 996 hiljada, na drugom mestu je Ford F sa oko 100 hiljada manje, a na trećem mestu Honda civic koju je kupilo oko 696 hiljada ljudi.

ford-f-s

Ford F, 2018.

Na trećem i četvrtom mestu su Tojota rav4 i  Folksvagen (Volkswagen) golf. U prvih deset su još i (ovim redom) VW tiguan i polo, Honda  cr-v, Toyota camry i Cheverolet silverado.

honda-civic-2018-

Honda civic 2018.

Tojota korola je najbolje prodavani model auta neprestano od 2004, a od 1997. je najbolje prodavan auto u istoriji ovog prevoznog sredstva. Početkom iduče godina ovaj japanski proizvođač će predstaviti novu, 12. po redu korolu, i po prvi put sa dva hibridna pogona u ponudi. Po prodaji, među proizvođačima, Tojota imao udeo od oko devet posto u ukupnoj prodaji, dok je na drugom mestu Folksvagen sa skoro osam posto. Tojota je već dosta dugo najveći proizvođač putničkih automobila na svetu dok je Folksvagen drugi, ali ako se računaju i teretna vozila, onda je nemački koncern na prvom mestu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...