Prodaja automobila u Kini manja u novembru za 13,9 posto

M.L.

Pad traje već pet meseci uzastopno na najvećem svetskom tržištu automobila
(foto, saobraćaj u Šangaju)

Prodaja automobila u Kini u prošlom mesecu pala je za 13,9 procenata u odnosu na isti mesec lane tojest na 2,55 miliona vozila. Ovo tržište je, kako komentariše Rojters, na putu da ove godine zabeleži pad prodaje automobila, prvi put od 1990.

Kina je bez konkurencije največe svetsko tržište automobila tako da ovi podaci duboko uznemiravaju sve velike svetske proizvođače.

Prodaja automobila u Kini se snižava već peti mesec uzastpno. U septembru i oktobru taj pad je iznosio po 12 posto. To se događa istovremeno kada ekonomski rast u Kini počinje da slabi i da trgoviski rat sa SAD zemlji nanosi ozbiljne štete.

Uprkos ovome prodaja prodaja električnih i hibridnih automobila raste. U novembru je to povećanje iznosilo 37,6 posto u odnosu na isti mesec lane.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...