Ruske i kineske firme: zajednička ulaganja od 100 milijardi dolara

M. L.

Produbljivanje međusobne ekonomske saradnje u vreme sporova sa SAD
(Vladivostok, 11.09.2018 - susret predsednika Rusije i Kine, Vladimira Putina i Si Đinpinga, na Istočnom ekonomskom forumu (Eastern Economic Forum) u Vladivostoku)

Skupina ruskih i kineskih firmi, kako piše AP,  razmatrala je ovih dana tokom Ekonomskog foruma u Vladivostoku, pripremu 73 zajednička investiciona projekta u ukupnoj vrednosti od oko 100 milijardi dolara.

Kako se ističe ovim povodom, privredna saradnja između dve zemlje  se produbljuje u vreme sporova sa Sjedinjenim Državama. Rusija je već niz godina pod sankcijama Zapada, a Kina je suočena sa eskalacijom trgovinskog sukoba sa SAD.

Od pre nekoliko godina ekonomski odnosi između Rusije i Kine su počeli ubrzano da se razvijaju i šire. Formiran je i zajednički Rusko-kineski savetodavni trgovinski komitet, sastavljen od 150 privrednika – predstavnika vodećih firmi iz ove dve zenlje, koji zaseda jednom godišnje tokom Ekonomskog foruma u Vladivostoku.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...